Open Hartbeweging

Onder voorbehoud ! Open Hartreis 2020 : (FR) De Kastelen van de Loire en Issoudun : de bakermat van onze beweging

Datum: 
vrijdag, 3 juli, 2020 (Hele dag) t/m vrijdag, 10 juli, 2020 (Hele dag)

Onder voorbehoud ! Afhankelijk van de verdere Covid-19 maatregelen en de beslissing van het reisbureau,
te verwachten tegen uiterlijk begin juni !

Ook in 2020 gaan we opnieuw met de vrienden van de Open Hartbeweging op reis.

DOEL VAN DE REIS

Onze beweging heeft een Open Hart voor iedereen. Deze reis is niet alleen bedoeld voor onze leden, maar staat ook open voor vrienden en sympathisanten. Iedereen die openstaat voor de boodschap van een warme wereld met een Open Hart is welkom op deze reis. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Doe de gok en schrijf je in. Samen maken we er weer een fantastische reis van in de unieke, warme sfeer van onze Open Hart beweging. Met jou en je vrienden. Spreek dus zeker ook kennissen en vrienden over deze reis !

Onze Open Hart beweging heeft ook geen eigen reisbureau. De reis gebeurt dan ook in samenwerking met :

ALGEMENE BESCHRIJVING VAN DE REIS

De reis combineert opnieuw 2 bestemmingen :

Kastelen van de Loire

Langs de oevers van de Loire lieten de vorsten en edelen hun kasteel bouwen en niet voor niets ! De Loire, de langste rivier van Frankrijk, is tevens één van de weinige Europese rivieren in West-Europa die haar natuurlijke loop bijna volledig behouden heeft. Het lieflijke landschap rond deze rivier wordt wel eens de "Tuin van Frankrijk" genoemd. Een prachtig voorbeeld daarvan zijn de talrijke wijngaarden met zeer bekende namen. De Franse vorsten en edelen vertoefden hier zeer graag. Ook u zal deze streek naar waarde weten te schatten vanbaf de eerste ogenblikken van uw reis. Imposante kastelen zoals deze van Chambord, Chenonceau en Blois nodigen uit tot een bezoek.

Issoudun en omgeving

In het tweede deel van deze reis treden we in de voetsporenvan onze stichter pater Jules Chevalier. We bezoeken zijn geboorteplaats Richelieu en logeren 3 nachten in l'Hôtellerie Jules Chevalier, het voormalige klooster van de Missionarissen van het Heilig Hart, dat nu (gedeeltelijk) is omgebouwd tot hotel en congrescentrum. We bezoeken Issoudun, waar Jules Chevalier jaren pastoor is geweest en heeft verbleven ot aan zijn dood. Uiteraard mag een bezoek aan de 'Basilique de Notre Dame du Sacré Coeur' en de crypte, waar Jules Chevalier begraven ligt, niet ontbreken. Tot slot bezoeken we ook Bourges waar Jules Chevalier het groot seminarie heeft gevolgd en haar kathedaal, de grootste van Frankrijk, waar hij tot priester is gewijd.

Hoogtepunten van de deze reis :

 • Bezoek aan Orléans, de stad van Jeanne d'Arc;
 • 3 dagen verblijf in Tours en omgeving, met bezoek aan de prachtige kastelen van de Loire;
 • Een rit langs de mooiste sprookjeskastelen en middeleeuwse burchten van de Loire;
 • 3 overnachtingen in het voormalige klooster van de Missionarissen van het Heilig Hart te Issoudun
 • Bezoek aan de Basiliek de Notre Dame du Sacré Coeur en de crypte;
 • Bezoek aan Bourges en haar immense kathedraal.

Periode :

van 3 tot 10 juli 2020

Gedetailleerd reisprogramma (onder voorbehoud van wijzigingen)

 • Dag 1: Vrijdag 3 juli 2020 :
  Heenreis via de Franse autowegen, richting Parijs en Orléans, de stad van Jeanne d'Arc (kort bezoek). Vrij middagmaal. Nadien verder door de de vallei van de Loire, langs het kasteel van Meung-sur-Loire en het kasteel van Beaugency. Inchecken in hotel. Avondmaal en overnachting.
 • Dag 2 : Zaterdag 4 juli  2020 : 
  Na het ontbijt vertrek via Crissay-sur Manse en Chinon naar de abdij van Fontevraud, voor een bezoek aan één van de meest bezienswaardige kloosterscomplexen van Frankrijk. Verder langs het sprookjeskasteel van Ussé en de middeleeuwse burcht van Langeais naar kasteel Azay-le-Rideau. Dit 16e eeuwse kasteel is één van de sierlijkste kastelen van de Loire. Het werd gebouwd op heipalen in een bocht van de rivier de Indre. In Villandry vinden we mooie Franse renaissancetuinen. Ze zijn een reconstructie van de kasteeltuinen ten tijde van de bouw in 1532. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.
 • Dag 3 : zondag 5 juli 2020 :
  Na het ontbijt bezoeken we Tours. Mogelijkheid tot het bijwonen van de Eucharistieviering in de kathedraal om 11u. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar één van de mooiste dorpjes van Frankrijk : Chenonceaux. Hier bezoeken we het mooiste en liefelijkste kasteel van de Loirestreek. Dit kasteel gebouwd op zes bogen over de rivier de Cher wordt ook "het kasteel van de zes vrouwen" genoemd. Nadien gelegenheid tot wandeling in de mooie tuin. Voor we naar het hotel terugkeren, brengen we een bezoek aan een plaatselijke wijnkelder. Avondmaal en overnachting in het hotel.
 • Dag 4 : maandag 6 juli 2020 :
  Ontbijt. Bezoek aan Chambord, het grootste Loirekasteel, dat werd gebouwd in opdracht van Frans I. Vanaf het dakterras hebben we een prachtig uitzicht over het kasteel en het landschap. Vrij middagmaal. Verder naar Blois  voor een bezoek aan één van de meest historische kastelen van Frankrijk. Stadswandeling en vrije tijd in Blois. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.
 • Dag 5 : dinsdag 7 juli 2020 :
  Ontbijt. We verlaten Tours en de kastelen van de Loire en treden in de voetsporen van onze stichter Jules Chevalier. We rijden naar Richelieu, waar pater Jules Chevalier geboren is en zijn jeugd doorgebracht heeft. We vernemen meer over zijn jeugdjaren. Vrij middagmaal. Bezoek aan het dorp en vrije tijd. Daarna naar Issoudun. Inchecken in ons hotel Hôtellerie Jules Chevalier​, ondergebracht aan in het vroegere klooster. Avondmaal en overnachting.
 • Dag 6 : woensdag 8 juli 2020.
  Na het ontbijt bezoeken we Issoudun. Bezoek aan de basiliek, stadswandeling langs de plaatsen waar Jules Chevalier verbleef met o.a.  parochiekerk van Saint-Cyr,  privé-woning waar hij verbleef,... Bezoek aan het Musée de l'Hospice Saint-Roch waar zich een collectie bevindt van giften uit Papaoea Nieuw-Guinea, geschonken door de Missionarissen van het Heilig-Hart aldaar. Vrije tijd. 's Avonds mogelijkheid tot avondgebed in de crypte bij het graf van Pater Jules Chevalier (onder voorbehoud). Avondmaal en overnachting in hotel.
 • Dag 7 : donderdag 9 juli 2020.
  Ontbijt. In de voormiddag brengen we een bezoek aan Saint-Gaultier. Hier verbleef pater Jules Chevalier in het klein seminarie. De stad bezit een priorij en was een versterkte vesting tijdens de godsdienstoorlogen en de Honderjarige oorlog, want ze had een bevoorrechte status, omdat ze afhing van het Pausdom. Haar rijkdom heeft ze te danken aan het tolgeld dat geheven werd over de brug. Saint-Gaultier is tevens een unieke stad omdat destijds betaald werd met gouden Florijnen. In Saint-Gaultier wordt ook één van de beste wijnen van Berry verbouwd. Vrij middagmaal. daarna terug naar Issoudun voor een laatste verblijf in de stad. Mogelijkheid tot het kopen van een souvenir in de shop of vrije tijd op het aangename plein "Place du 10 juin". Avondmaal en overnachting in hotel.


  Kamer Hotel Cheops


  Hotel Cheops

 • Dag 8 : vrijdag 10 juli 2020 :
  Na het ontbijt rijden we eerst naar Bourges. Bezoek aan de imposante kathedraal die hoog boven de stad uittorent en de omgeving. Hier werd Jules Chevalier tot priester gewijd en studeerde hij aan het grootseminarie. Via Parijs en de gebruikelijke tussenstops terug naar België.

OVERNACHTINGEN

Tours

Hotel Brit Hotel Cheops

Ligging: Modern hotel gelegen op 5 minuten rijden van het centrum van Tours.
Kamers: Alle kamers zijn volledig uitgerust met telefoon, TV, WiFi (gratis), badkamer met bad/douche en toilet.
Maaltijden: 's morgens ontbijtbuffet en 's avonds tafelbediening of buffet in het restaurant.
Faciliteiten: Receptie, bar en traditioneel restaurant, lift.

Issoudun

Hotel Hôtellerie Jules Chevalier​


     Kamer Hôtellerie Jules Chevalier

Hôtellerie Jules Chevalier

Ligging:        Dit hotel is ondergebracht in het vroegere klooster van de Missionarissen van het Heilig Hart en ligt vlak naast de basiliek.
Kamers:        Alle kamers zijn volledig uitgerust met wekker, airconditioning, badkamer met bad/douche en toilet., haardroger, telefoon, LCD-/Plasma /Flatscreen TV, Satelliet TV.
Maaltijden:  ’s Morgens ontbijtbuffet en ‘s avonds tafelbediening.
Faciliteiten:  Receptie, bar, restaurant.

PRIJS

Prijs per persoon: (1 prijs vanaf minimum 25 deelnemers)

in 2-persoonskamer :  € 789   
in 1-persoonskamer :  € 944
in 3-persoonskamer :  € 769 (slechts heel beperkt berschikbaar)

Opmerking :

Er is, net zoals vorig jaar, één prijs voorzien onafhankelijk van het aantal deelnemers. De reis gaat enkel door bij minimaal 25 inschrijvingen.

Wie alleen reist en liever geen single toeslag betaalt, kan dit steeds laten weten aan de reiscoördianator via het contactformulier. Dan kijken we voor een kamergenoot. Bij een oneven aantal single reizigers die een kamergenoot zoeken, wordt eventueel gekeken voor een 3-persoonskamer. We streven ernaar dat niemand de single toeslag moet betalen, die dat niet wenst.

Deze prijs omvat:

 • exclusieve reis in MSC-sfeer per luxe touringcar voorzien van bar, koude en warme dranken, toilet, video, full airconditioning, relax zetels, bekerhouders, voetsteunen, leeslampjes;
 • Verhoeven gidsbegeleiding tot en met dag 4, voor het programma in Tours en de kastelen van de Loire (op dag 5 neemt de gids van Verhoeven de trein terug naar België);
 • eigen gidsbegeleiding voor het programma vanaf dag 5 (Richelieu, Issoudun, Bourges);
 • 4 nachten in Tours in Brit Hotel Cheops, zoals beschreven hierboven;
 • 3 nachten in Issoudun in Hôtellerie Jules Chevalier​, zoals beschreven hierboven;
 • Halfpension gedurende de ganse reis;
 • Ontbijt en avondmaal in de hotels;
 • 1 glas wijn bij het avondmaal in Issoudun;
 • Alle rondritten en transfers uit het gedetailleerd reisprogramma conform de regelgeving i.v.m. rust- en rijtijden; BTW, baantaksen, verblijfstaksen;

Deze prijs omvat niet:

 • de middagmalen;
 • dranken bij maaltijden, behalve deze vermeld hierboven;
 • inkomgelden van bezoeken en activiteiten;
 • persoonlijke uitgaven;
 • bijstands- & annulatieverzekering (vrijblijvend bij te boeken bij inschrijving: bedrag nog te bepalen), deze verzekering is niet verplicht maar aan te raden;
 • drinkgeld chauffeur (8d) en gids Verhoeven (4d) (richtprijs 1 euro/pppd voor elk).
 • gids Bourges
 • eventuele dieseltoeslagen
 • eventuele lokale toeristentaks

 

OPSTAPPLAATSEN

 • Rijkevorsel : Hoofdzetel  Verhoeven Busreizen;
 • MSC klooster Borgerhout : Te Boelaerlei 11, Borgerhout - parking in de Herrystraat
 • onder voorbehoud : extra opstapplaats ergens tussen Gent en Kortrijk niet ver van de E17 kan voorzien worden voor reizigers uit Oost- of West-Vlaanderen. Gelieve uw interesse in deze extra opstapplaats te vermelden op het inschrijvingsformulier.

 

INSCHRIJVINGEN

Inschrijvingen gebeuren via het inschrijvingsformulier dat beschikbaar is via deze link.

Momenteel hebben we quasi het minimum aantal inschrijvingen bereikt en gaat de reis zeker door ! Maar hoe meer zielen hoe meer vreugd. Wacht niet te lang om in te schrijven !

Hoe verloopt je inschrijving ?

Vul het inschrijvingsformulier in en mail het door of stuur het per post op naar Verhoeven Busreizen, waarvan je de gegevens vindt op het inschrijvingsformulier
Na je inschrijving krijg je van Verhoeven Busreizen EEN BOEKINGBEVESTIGING met een «boekingnummer».
Pas na ontvangst hiervan betaal je het voorschot (30% + eventuele toeslag single en/of verzekering) met vermelding van het «boekingnummer». Er wordt slechts 1 boekingbevestiging gestuurd (na boeking) waarop zowel de instructies en betaaltermijn staan voor het voorschot als voor het saldo. Gelieve deze instructies goed bij te houden

Je bent pas zeker van deelname na betaling van het voorschot !!

 • 4 weken voor het vertrek moet je het saldo betalen (zie boekingsbevestiging). Je krijgt dus hiervoor geen afzonderlijk schrijven van  Verhoeven Busreizen ! De reiscoördinator zal je er wel via mail aan herinneren.
 • Van tijd tot tijd bezorgt de reiscoördinator via mail je nuttige info en reistips.
 • In de loop van juni 2020 krijg je de laatste reisinfo met o.a. de adresgegevens van de hotels en de juiste vertrektijden aan de opstapplaatsen.
   

VERDERE INFO & REISCOÖRDINATOR

FOLDER

Alle info over deze reis vind je nog eens terug in een overzichtelijke folder, die je kunt downloaden via deze link.
Stuur deze folder gerust door naar familieleden en vrienden. Iedereen is welkom op onze reis !

OPMERKING

De algemene voorwaarden zijn steeds van toepassing en worden gepubliceerd op de website van Verhoeven Busreizen: http://www.verhoeven.be/informatie/algemene-reisvoorwaarden/

 

Auteur: 
Paul