Open Hartbeweging

Onder voorbehoud ! Zomerontmoeting Open Hartgroepje Borgerhout

Datum: 
zaterdag, 22 augustus, 2020 - 11:00 t/m 16:30

Duiding

We hebben een bijzonder voorjaar achter de rug. Het COVID-19 virus heeft het leven van ons allemaal grondig door elkaar geschud. Ook in onze Open Hartbeweging hebben we veel activiteiten moeten annuleren. Het gevolg is dat we elkaar al lang niet meer hebben kunnen ontmoeten. Gelukkig bestaan er nu veel mogelijkheden om op een andere manier elkaar te zien. Toch ervoeren we dat dit niet hetzelfde is dan elkaar in levende lijve te zien. Met onze Ontmoetingsdag willen we daaraan tegemoet komen.
Veel van onze mensen hebben nood aan ontmoeting ... naar elkaar te luisteren en 
beluisterd te worden na de coronatijd !

Voorlopige dagindeling

  • 11u00: welkom en thuis komen bij elkaar12u30: maaltijd : meegebrachte pic-nic en drank. Het huis zorgt eventueel voor koffie/thee/water.                Breng gerust uw eigen vaatwerk mee om wille van hygiënische Coronaredenen.
  • 13u30: inhoudelijk gedeelte op basis van het verhaal van Franciscus en de wolf van Gubbio
                en hoe An Bert een vergelijking maakt met de Coronacrisis.
  • 15u00: samen een stukje taart eten   
  • 15u30: eucharistieviering 
  • 16u30: huiswaarts

Praktisch

Wie graag bakt en iets wil meebrengen, graag!

Organisatie en aanmelding

Deze activiteit wordt georganiseerd door het Open Hartgroepje van Borgerhout. Om Coronaredenen is deze activiteit beperkt tot 15 personen. Gelieve je komst te bevestigen via deze link.

Inhoudelijk

Franciscus en de wolf van Gubbio

Maandenlang hadden de burgers van Gubbio in angst geleefd vanwege een enorme, verschrikkelijke, woeste wolf, die zowel mensen als dieren aanviel. Nu is Franciscus in de stad. Franciscus, de grote dierenvriend. Eerst geloofden maar een paar mensen dat hij met dieren kon praten. Maar vandaag gelooft de hele stad het.
Vanmorgen brengt Franciscus een bezoek aan de wolf. "Kom eens hier, broeder Wolf", zegt hij. "Je hebt nogal wat schade aangericht in de buurt. Iedereen is als de dood voor jou. Ik wil dat het vrede wordt tussen jou en hen. Je mag ze niet langer kwaad doen. En zij zullen jou niet langer nazitten met hun honden." De wolf loopt op Franciscus af, buigt zijn kop en is zo mak als een lammetje. Dan gaat hij mooi zitten en geeft hem een poot, alsof hij wil zeggen: "Ik beloof dat ik van nu af aan niemand meer kwaad doe." Franciscus neemt de wolf mee naar de stad. Nu durven de burgers, ook de kinderen, het plein op te gaan, waar Franciscus met de wolf naast hem, op hen wacht. "Luister", zegt hij. "Broeder Wolf hier heeft beloofd vrede te sluiten met jullie. Maar dan moeten jullie beloven dat jullie hem elke dag zoveel voedsel geven als hij nodig heeft." Dat beloven de mensen. En weer geeft de wolf Franciscus een poot. Het is vrede! Iedereen staat verwonderd over de kracht van de liefde die Franciscus verbindt met alle schepselen.
(Vrij naar Guido Visconti, Een hart van goud, 2003, Gent/ Halewijn) 

We kijken al heel erg uit om jullie weer te ontmoeten !wink

Locatie: 
Straat en huisnummer: 
Te Boelaarlei 11
Postcode: 
2140
Gemeente: 
Borgerhout

Auteur: 
Paul