Open Hartbeweging

Open Hartweekend : "God aan je deur, in het hart van het geloof durven binnen gaan". 

Datum: 
vrijdag, 8 oktober, 2021 - 20:00 t/m zondag, 10 oktober, 2021 - 18:00

Omkadering

Corona houdt ons al meer dan een jaar in onze greep. En we houden ons hart vast voor de deltavariant.
Maar als er geen hoop is, is er geen toekomst. Dus ...
We gaan het toch doen…en plannen opnieuw een Open Hartweekend in het najaar.
En... meer nog ... ook jij bent van harte uitgenodigd voor dit themaweekend.
Het is al zo lang geleden dat we nog eens deugddoend samen kwamen rond een thema. Wat denk je? Wat voel je nu? Zou het kunnen? Wij kijken alvast naar jou uit. 

Het weekend ( 8-10 oktober 2021) gaat door in huis TABOR in Tielt, gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. 

Dat weekend laten wij ons inspireren door een vrouw Madeleine Delbrêl (1904 – 1964). Ze was niet zomaar een vrouw, een sociaal werkster in een voorstad van Parijs, en één van Frankrijks meest markante spirituele persoonlijkheden van de 20ste eeuw.

  • Een citaat van Madeleine: 
    Jij leefde en ik wist en voelde er niets van. Jij had mijn hart al gemaakt en omdat ik Jou daarin niet kon ontmoeten, leek de wereld mij klein en dom. Ik hoefde Jou niet te zoeken, het was JIJ die op mijn weg kwam. En elke dag vraag ik mij af: wat wil God van mij, ik als afgevaardigde van de communistische vakbond. 

Geïnspireerd door haar leven werken we rond het thema : "God aan je deur, in het hart van het geloof durven binnen gaan".

Praktisch

  • Het weekend gaat door in Huis TABOR : Patersdreef, 8700 Tielt.
    Verdere info over Huis TABOR vind je op de website van het bezinningshuis via deze link.
  • Het Huis is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het Huis Tabor  ligt op 15 min. stappen van het station Tielt. Elk uur stopt de IC-trein Antwerpen - De Panne in het station van Tielt.
  • Je bent welkom vanaf vrijdagavond om 19u om bij te praten (geen avondeten meer voorzien) of zaterdagvoormiddag. Het eigenlijke programma start op zaterdag om 10u.
  • De kostprijs van het weekend bedraagt 85 euro (all in) voor wie vanaf vrijdagavond komt (75 euro voor werkzoekenden) en 75 euro voor wie zaterdag toekomt (65 euro voor werkzoekenden).
  • Je bent ingeschreven door het juiste bedrag  te storten op de Open Hartrekening (BE93 7340 2416 8567) met de mededeling “Weekend 8-10 okt. Huis Tabor" en dag van aankomst (vrijdag of zaterdag). 

Meer info

Locatie : Huis Tabor ​
               Straat en huisnummer : Patersdreef

               Postcode : 8700
               Gemeente : Tielt

Auteur: 
Paul