Open Hartbeweging

Stiltewandeling in Beveren-Waas

Datum: 
zaterdag, 26 februari, 2022 - 09:45 t/m 12:00

Kader

Het domein Hof ter Saksen is één van de schaarse gesloten parkbossen in het Land van Waas. Het prachtige 18e eeuwse kasteel is het absolute pronkstuk van dit park. Het kasteel werd net als de oranjerie terug in haar oude glorie hersteld. Met een oppervlakte van 13,5 ha is er in dit park ruimte genoeg voor de enorme diversiteit aan beplantingen, interessante boomgroepen, waterpartijen en gazons. Het park is 13,5 ha groot, maar het hele domein waar je zalig kan wandelen tussen jonge bossen, in wandeldreven en nog een rust nemen in het speelbos, is wel 30 ha groot.

Goede doel : Ten voordele van Mark MSC en het gevangeniswezen

We stappen niet alleen voor onszelf. Thema van de wandeling is 'vrijheid'. Sinds enige maanden is Mark MSC, samen met enkele collega's werkzaam in het gevangeniswezen. Voor hun werking moeten ze voor een groot in eigen middelen voorzien. Het inschrijvingsgeld gaat integraal naar de ondersteuning van het gevangeniswezen en het werk van Mark MSC en zijn collega's.

Aanbod

Je kan op 2 verschillende manieren met ons mee wandelen.

 1. Ter plaatseJe neemt  werkelijk deel aan de wandeling die plaatsheeft in Hof ter Saksen.
 2. Voor te thuisblijvers : Gewoon thuis blijven en de wandeling via ons Whatsappgroepje  van de Open Hart chatbox meevolgen (contact via info@openhartbeweging.be).

Praktisch (voor wie ter plaatse meestapt)

 • Afspraak om 9.45 uur op de parking van Hof Ter Saksen, Hof Ter Saksendreef (Beveren-Waas)
 • De afstand van de wandeling is 6 km, we stappen op een rustig tempo
 • Voor wie met het openbaar vervoer komt. Wegens werken is Beveren-Waas moeilijk te bereiken met de trein dat weekend. Je komt best als volgt naar Beveren met het openbaar vervoer :
  • Vanuit de richting Antwerpen : Aan halte Koningin Astridplein (onder de grond) neem je tram 3 richting Zwijndrecht. Afstappen aan Zwijndrecht Dorp (dus niet doorrijden tot de Terminus). Daar word je opgepikt tegen 9:30u en kan je meerijden naar Hof Ter Saksen.
  • Vanuit de richting Sint-Niklaas : je neemt aan het station van Sint-Niklaas het busstation op perron 7 bus nr. 82 naar Haasdonk - Beveren - Antwerpen L.Oen je stapt af aan de halte Haasdonk - Hof ter Saksen
 • We stappen niet dus alleen voor onszelf. De deelnameprijs van 10 euro per persoon gaat integraal naar de werking voor het gevangeniswezen van Mark MSC en collega's. Je bent ingeschreven door de overschrijving van 10 euro op de Open Hartrekening (BE35 7340 1597 8737) met de mededeling “Stiltewandeling Beveren-Waas”. Het inschrijvingsbedrag mag geen hinderzijn om deel te nemen.
 • Zorg voor stevig schoeisel (laarzen) en waterdichte kledij. De wandeling gaat in alle weersomstandigheden door.
 • Neem een drankje mee voor onderweg
 • Na de wandeling is er mogelijkheid om samen iets te gaan eten of drinken

Verdere info

Locatie

 • Hof ter Saksendreef (Beveren-Waas)

Auteur: 
Paul