Open Hartbeweging

Stiltewandeling in de Balderij in Tielen

Datum: 
zaterdag, 28 januari, 2023 - 09:15 t/m 12:00

Kader

Waar de Grote en de Kleine Kaliebeek samenvloeien, ligt een uitgestrekt moerasgebied. Het grootste deel is de Tielense Balderij met haar prachtige vijvers. De stand van het grondwater bepaalt welke planten hier groeien. Op het knuppelpad heb je een goed zicht op de uitgestrekte elzenbroekbossen die zo typisch zijn voor dit gebied. Je kan hier prachtig wandelen. Een stil gebied met enkel onverharde paden…Onderweg stoppen we af en toe om stil te vallen bij enkele mooie psalmen.

’t Vlot

We stappen niet alleen voor onszelf. Het inschrijvingsgeld gaat integraal naar ’t Vlot in Antwerpen. Sinds 2002 organiseren zij dagopvang en straatpastoraal in Antwerpen. Het is een initiatief van het bisdom van Antwerpen op vraag van een belangenvereniging van drugsgebruikers. Het doelpubliek: dak- en thuislozen, waaronder drugsverslaafden, maar ook ruimer: mensen die op de dool zijn. Niek Everts is coordinator, pastoraal werker en straatpastor. Zij gaat met ons mee op stap om hierover te vertellen. Meer info kan je lezen in het volgende artikel: https://www.kerknet.be/kerk-leven/artikel/%E2%80%98zoals-op-straat-breke...

Praktisch

  • Afspraak om 9.50 uur op de parking aan het KLJ-lokaal iets voorbij het huis aan de Kerkstraat 158, 2460 Tielen (Kasterlee)
  • De afstand van de wandeling is 6 km, we stappen op een rustig tempo
  • Je kan met de trein komen en afstappen in het station van Tielen om 9.40 uur. Wie op voorhand laat weten dat hij of zij met de trein komt dan halen we je graag op.
  • We stappen niet dus alleen voor onszelf. De deelnameprijs van 10 euro per persoon gaat integraal naar het project ‘t Vlot. Je bent ingeschreven door de overschrijving van 10 euro op de Open Hartrekening (BE35 7340 1597 8737) met de mededeling “Stiltewandeling Tielen”. Het inschrijvingsbedrag mag geen belet zijn om deel te nemen.
  • Zorg voor stevig schoeisel (laarzen) en waterdichte kledij. De wandeling gaat in alle weersomstandigheden door.
  • Neem een drankje mee voor onderweg
  • Na de wandeling is er mogelijkheid om samen iets te gaan eten of drinken

Verdere info

Locatie

  • Kerkstraat 158, 2460 Tielen (Kasterlee)

Auteur: 
Paul