Open Hartbeweging

12 december 2021 : Ehipassiko : Duurzame Stilte

 

'Er bevindt zich een kaars in je hart die wacht om aangestoken te worden.
En je kan dit voelen, niet?'
-Rumi-

DUURZAAM GELUK
 

—EEN VERBONDEN PAD—

 

Het huidige politieke lijderschap/leiderschap,
de humanitaire, ecologische en gezondheidscrisissen,
samen met een toenemende polarisatie en het naar de voorgrond treden van extremen vormen een steeds grotere uitdaging.
Hoe kunnen we daar onze plek in vinden?

 

En hoe kunnen we duurzaam geluk ontdekken te midden van dit alles
en ervoor zorgen dat angst, boosheid en depressie het niet overnemen?

 

Tijdens deze lezing presenteert David zijn nieuwste boek:
Leven met wijsheid en compassie
En nodigt je uit tot diepere zin en betekenis in je leven, niet alleen ondanks maar
zelfs dankzij de pijn, onmacht en frustratie die we soms ervaren.

 

Met een aantal praktische oefeningen en inzichten om een verschil te maken in je leven en de wereld en je hart van compassie te verruimen.

 

David Dewulf is arts. Na zijn studies geneeskunde trok hij jarenlang de wijde wereld in op zoek naar nieuwe inspiratie en de diepere betekenis van het leven. Hij kwam in contact met de oorspronkelijke culturen en eeuwenoude wijsheden van China, Thailand, Nepal, en India. Een nieuwe wereld ging open. Ook de wijsheidstradities van het Westen gaven vele antwoorden.

Deze reis was ook een innerlijke reis die nog steeds verder gaat en aan de basis ligt van de vele boeken die hij schrijft.

David geeft tal van lezingen in binnen- en buitenland en werd ook uitgenodigd aan het Harvard post graduaat in Mind/Body Medicine. In 2001 heeft David het Instituut voor Aandacht & Mindfulness ( I AM) opgericht die nu deel is geworden van See True.

David is auteur van een heel aantal boeken over mindfulness waaronder een aantal bestsellers zoals ‘Heartful leven, Mindful werken. Balans in je leven’ , ‘Mindful gelukkig. 7 bronnen van innerlijke vreugde’ en ‘Jezelf accepteren met mindfulness en compassie’.
David vindt zijn passie in het steeds dieper inspireren van mensen. En natuurlijk ook in zijn prachtig gezin waarmee hij sinds kort verblijft in Ecohoeve Wonderwell.

Praktisch:
 

Deze Dhammatalk vindt online plaats via het platform webinar geek.
Je schrijft in via onderstaande link en betaalt via de applicatie 6 EUR deelname.

 

Webinar

Start is voorzien op zondag 12 december 2021 om 10u en eindigt om 11.30u
Inloggen kan vanaf 9u45. Je komt dan op een aftelpagina terecht.

Je kan op dezelfde link inschrijven en het opgenomen webinar later bekijken indien nodig. Het is ook mogelijk het live webinar te volgen en dit later nog te herbekijken. Deze service is in de inschrijvingsprijs begrepen.

Het is daarbij nodig dat je inschrijft voor de start van het webinar, ook als je het later wil bekijken. Je hoeft niet live te volgen.

Bekijk deze link voor optimaal beeld en geluidkwaliteit.

 

Leven met wijsheid en compassie.
Een bron van duurzaam geluk.

Dit boek is een uitnodiging tot een authentiek en verbonden leven, met aandacht voor ons eigen lijden, het lijden van anderen en van de planeet. En om universele verantwoordelijkheid te nemen zoals de Dalai Lama dit benoemd. Het vraagt om te kiezen om vriendelijkheid te zijn voor jezelf, de ander en de wereld. En om zo bij te dragen aan een mooiere wereld, de wereld waar onze kinderen in zullen leven.

David laat zich daarvoor inspireren door eeuwenoude wijsheden, Dzogchen en het achtvoudige pad, en door nieuwe inzichten. Met tal van oefeningen en meditaties, verruim jij je hart van vreugde en compassie en kan jij je leven diepere zin en betekenis geven. Het is dit boek dat aan de basis ligt van zijn nieuwe jaartraining: spirituele groei en duurzaam geluk

Meer informatie kan je hier vinden.

Wees virtueel van harte welkom op deze lezing!