Open Hartbeweging

Open Hart reis 2019 : Praag & Noord Bohemen

Datum: 
woensdag, 3 juli, 2019 (Hele dag) t/m woensdag, 10 juli, 2019 (Hele dag)

TE LAAT !  

DOEL VAN DE REIS

Onze beweging heeft een Open Hart voor iedereen. Deze reis is niet alleen bedoeld voor onze leden, maar staat ook open voor vrienden en sympathisanten. Iedereen die openstaat voor de boodschap van een warme wereld met een Open Hart is welkom op deze reis. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Doe de gok en schrijf je in. Samen maken we er weer een fantastische reis van in de unieke, warme sfeer van onze Open Hart beweging. Met jou en je vrienden. Spreek dus zeker ook kennissen en vrienden over deze reis !

Onze Open Hart beweging heeft ook geen eigen reisbureau. De reis gebeurt dan ook in samenwerking met :

ALGEMENE BESCHRIJVING VAN DE REIS

De reis combineert het mooiste van 2 werelden :

Praag

De schoonheid van Praag is legendarisch. De Karelsbrug en de lieflijke Moldau zijn bezongen door dichters en componisten. Op de linkeroever ligt de barokke Malá Strana (Kleine Zijde) met haar prachtige koepels en ontelbare kerken, met haar keizerlijke tuinen en paleizen die bergopwaarts gaan tot de Praagse Burcht, het duizendjarige centrum van de macht. Daarbovenuit torent de magistrale kroon op het werk – het silhouet van de St.-Vithuskathedraal. Op de rechteroever zie je in de verte het gouden dak van het Nationaal Theater. Eén oogopslag is voor velen al genoeg om gefascineerd te blijven door deze stad. Het historische Praag is op wonderbaarlijke wijze zichzelf gebleven, op vele plaatsen dankzij enorme restauratiewerken in zijn oude luister hersteld, maar de stad is ook erg veranderd. Na veertig jaar communistische overheersing is Praag weer een levenslustige stad. Deze tweedaagse verkenning is een unieke gelegenheid om deze “sprookjesstad” te leren kennen. De stad bruist van nieuw leven en van veranderingen in het magistrale decor van het historische Praag, mooi als altijd en spannender dan ooit…

Noord-Bohemen

Noord-Bohemen was eeuwenlang een van de welvarendste en meest geïndustrialiseerde delen van Tsjechië. Deze regio wordt doorsneden door de Elbe en is een afwisselend en fascinerend natuurgebied met indrukwekkende rotsformaties. We bezoeken het České Švycarsko of ook Boheems Zwitserland genoemd. De unieke vormen van het miljoenen jaar oude zandsteengebergte trekken bezoekers aan van over de hele wereld. De verbazingwekkend goed bewaarde oude steden zijn sfeervol en laten u kennismaken met de Tsjechische cultuur. Ook verstopt in de regio liggen enkele opvallend goed bewaarde of liefdevol gerestaureerde kastelen en kloosters. Veel gotische architectuur getuigt van een mix van Tsjechische en Saksische cultuur. Tsjechië is daardoor ook uitgegroeid tot een buitengewoon populaire vakantiebestemming! We verblijven in een volledig gerenoveerd 3-sterrenhotel, gelegen in het historische centrum van Děčín.

Hoogtepunten van de deze reis :

 • 2 dagen verblijf in Praag met bezoek aan de vele bezienswaardigheden in en rond de stad;
 • 5 dagen verblijf in Děčín, gelegen aan de Elbe;
 • bezoek aan glasstad Nový Bor en de plaatselijke kristalfabriek, gekend van het  Boheems Kristal;
 • bezoek aan het barokke paleis van de familie Wallenstein;
 • beklijvend bezoek aan  Terezín (Theresienstadt) en het concentratiekamp uit WO II;
 • dagexcursie naar Boheems Zwitserland.

Periode :

van 3 tot 10 juli 2019

Gedetailleerd reisprogramma

Klik hier voor het gedetailleerd reisprogramma van dag tot dag.
 

OVERNACHTINGEN

Praag


              Hotel Olympik

Hotel Olympik

Ligging: iets buiten het centrum, op 3 km van het historisch centrum : Námestí Republiky. Op wandelafstand van de metro naar het centrum (lijn B, 3 stops tot Námestí Republiky).

Kamers: Alle kamers zijn volledig uitgerust met


                                interieur kamer

 • individueel regelbare airco;
 • badkamer met bad/douche en toilet, haardroger;
 • minibar;
 • TV;
 • minisafe (gratis)
 • Wifi (tegen betaling).

Maaltijden: ontbijtbuffet, avondmaal in restaurant.

Faciliteiten: receptie, bar, restaurant, liften,  Wifi, airco

 

Děčín


                           restaurant


                          Hotel Česká Koruna

Hotel Česká Koruna

Ligging:        Dit volledig gerenoveerde hotel is gelegen in het historische stadscentrum van Děčín.

Kamers:        Alle comfort zoals tv, telefoon, Wifi (gratis) en badkamer met bad/douche, toilet, toiletartikelen en haardroger.

Maaltijden:  ’s Morgens rijk gevuld en smakelijk ontbijtbuffet en ‘s avonds tafelbediening.

Faciliteiten:  Receptie, wisselkantoor, lift, bar, WiFi (gratis) en restaurant met zomertuin.
 

PRIJS

Prijs per persoon:

in 2-persoonskamer :   € 695   (1 prijs vanaf minimum 25 deelnemers)

Single toeslag :               € 99

Opmerking :

Dit jaar is er één prijs voorzien onafhankelijk van het aantal deelnemers. De reis gaat enkel door bij minimaal 25 inschrijvingen.

Wie alleen reist en liever geen single toeslag betaalt, kan dit steeds laten weten aan de reiscoördianator via het contactformulier. Dan kijken we voor een kamergenoot. Bij een oneven aantal single reizigers die een kamergenoot zoeken, wordt eventueel gekeken voor een 3-persoonskamer. We streven ernaar dat niemand de single toeslag moet betalen, die dat niet wenst.

Deze prijs omvat:

 • exclusieve reis in MSC-sfeer per luxe touringcar voorzien van bar, koude en warme dranken, toilet, video, full airconditioning, relax zetels, bekerhouders, voetsteunen, leeslampjes;
 • Verhoeven gidsbegeleiding;
 • 2 nachten in Praag in hotel Olympik, zoals beschreven in het reisprogramma;
 • 5 nachten in Děčín in hotel Česká Koruna, zoals beschreven in het reisprogramma;
 • kamers met bad of douche, toilet, TV, telefoon, wifi, … zoals beschreven in het reisprogramma;
 • airco op de kamer in Praag in hotel Olympik;
 • folklore avond op dag 2 in Praag
 • half pension tijdens het verblijf in Praag, vol pension tijdens het verblijf in Děčín (= gezamenlijk middagmaal in plaatselijke eetgelegenheden bovenop het voorziene avondmaal in hotel)
 • BTW, hotel- en andere taksen;
 • alle rondritten en transfers.

Deze prijs omvat niet:

 • de middagmalen op dagen 1, 2, 3 en 8;
 • dranken bij alle maaltijden;
 • inkomgelden van bezoeken en activiteiten;
 • persoonlijke uitgaven;
 • bijstands- & annulatieverzekering (vrijblijvend bij te boeken bij inschrijving: €28,8 per persoon), deze verzekering is niet verplicht maar aan te raden;
 • drinkgeld chauffeur en gids.
 • eventuele dieseltoeslagen
 • eventuele lokale toeristentaks

 

OPSTAPPLAATSEN

 • Rijkevorsel : Hoofdzetel  Verhoeven Busreizen;
 • Kapelle o/d Bos : Sint-Theresiacollege, Veldstraat 11.

 

INSCHRIJVINGEN

Wie in deze reis geïnteresseerd is, kan het inschrijvingsformulier opvragen via het contactformulier.
Inschrijvingen dienen uiterlijk op 31 maart 2019 te gebeuren.

Na je inschrijving krijg je van Verhoeven Busreizen EEN BOEKINGBEVESTIGING met een «boekingnummer».
Pas na ontvangst hiervan betaal je het voorschot (30% + eventuele toeslag single en/of verzekering) met vermelding van het «boekingnummer». Er wordt slechts 1 boekingbevestiging gestuurd (na boeking) waarop zowel de instructies en betaaltermijn staan voor het voorschot als voor het saldo. Gelieve deze instructies goed bij te houden

Je bent pas zeker van deelname na betaling van het voorschot !!

Hoe verloopt het verder na betaling van het voorschot ?

 • 4 weken voor het vertrek moet je het saldo betalen (zie boekingsbevestiging). Je krijgt dus hiervoor geen afzonderlijk schrijven van  Verhoeven Busreizen ! De reiscoördinator zal je er wel via mail aan herinneren.
 • Van tijd tot tijd bezorgt de reiscoördinator via mail je nuttige info en reistips.
 • In de loop van juni krijg je de laatste reisinfo met o.a. de adresgegevens van de hotels en de juiste vertrektijden aan de opstapplaatsen.
   

VERDERE INFO & REISCOÖRDINATOR

Heb je een vraag, of wens je nog meer inlichtingen, contacteer dan de reiscoördinator, Paul Zeebroek, en gebruik  hiervoor het contactformulier.
 

PRIMEUR : REISBESTEMMING 2020 : KASTELEN VAN DE LOIRE & ISSOUDUN

Ondertussen zijn we ook al begonnen met de plannen voor onze reis in 2020. In tegenstelling met een eerste idee over de Bodensee, werd uiteindelijk beslist om in 2020 nog eens naar de bakermat van onze Open Hartbeweging te gaan. Het wordt opnieuw een unieke reis. Een combinatie van de kastelen van de Loire (3 nachten Tours) en vervolgens gaan we in de voetsporen van onze stichter Jules Chevalier in en rond Issoudun (4 overnachtingen). Verderf info volgt nog.

OPMERKING

De algemene voorwaarden zijn steeds van toepassing en worden gepubliceerd op de website van Verhoeven Busreizen: http://www.verhoeven.be/informatie/algemene-reisvoorwaarden/

Auteur: 
Paul