Open Hartbeweging

Stiltewandeling

Datum: 
zaterdag, 5 september, 2020 (Hele dag)

Omkadering

Samen in stilte wandelen. Onderweg genieten van de ruisende bladeren, de weidse uitzichten en het ritme van de natuur in het Grotenhoutbos in Gierle. Tijdens een stiltewandeling kun je ervaren hoe het is om tot rust te komen. Wandelen en stil worden, je ziel tot rust laten komen en de dagelijkse hectiek loslaten. En af en toe even stilstaan bij een citaat uit het boek van de Handelingen. Na afloop van de wandeling is er de mogelijkheid om samen ervaringen te delen. Wees van harte welkom om de kracht van het samen in stilte wandelen, de bewustzijnsvragen en de rust te ervaren.

God openbaart zich door de Bijbel, door de natuur, door gedachten, beelden, en door de stilte.  Hoe heerlijk is het om tot rust te komen in Zijn nabijheid. Te ervaren dat je waardevol bent in Zijn ogen. We wandelen in stilte en in groep. Voorafgaand aan de wandeling krijg je een korte instructie. We stoppen een zestal keer om een citaat uit de handelingen te lezen, een korte overweging te beluisteren en een vraag waar je tijdens het wandelen in stilte kan over nadenken.  Na afloop kun je je ervaringen delen als je dat wilt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt in de stilte geraakt worden door Gods aanwezigheid en (meer) bewust worden van Zijn genade en/of liefde.

Praktisch

  • Afspraak om 9.30 uur stipt in de Schoorstraat 46, 2275 Gierle (Lille). Hier is de ingang van het Grotenhoutbos (300 ha). De stiltewandeling start en eindigt hier. Er is een bushalte op een kwartiertje stappen.
  • Zorg voor stevig schoeisel en waterdichte kledij. De wandeling gaat in alle weeromstandigheden door. (Tenzij het bos wordt afgesloten door één of andere storm).
  • Wie wil kan na de wandeling zijn zelf meegebrachte picknick samen nuttigen in de natuur.

Inschrijving

Je bent ingeschreven door de overschrijving van 10 euro op de Open Hartrekening (BE93 7340 2416 8567) met de mededeling “Stiltewandeling”. En je sponsort mee onze deename van  Dwars door de Boerenbuiten van de week erop. Het inschrijvingsbedrag mag geen beletsel zijn om deel te nemen.

Verdere info

Via het contactformulier

Locatie:

  • Grotenhoutbos
    Schoorstraat 46
    2275 Gierle

Auteur: 
Paul