Open Hartbeweging

Stiltewandeling

Datum: 
zaterdag, 5 september, 2020 - 09:30 t/m 12:00

Buitenactiviteit, Coronaproof ! Gaat tot nader order door.

Vermits dit een buitenactiviteit is, waar we voldoende afstand kunnen houden, gaat deze activiteit tot nader order door, tenzij plaatselijke of provinciale COVID-19 voorzorgsmaatregelen dergelijke activiteit zouden verbieden. Hou daarom de berichtgeving en deze pagina in de gaten voor de laatste update.

PS. Na de wandeling is een picnic voorzien. Elk brengt zijn eigen picinic en eventueel bestek ed mee. Om wille van de voorzorgsmaatregelen zorgen we zelf voor alles en wordt niets uitgewisseld. Breng zeker ook een mondmasker en ontsmettende handgel mee (zie hieronder rubriek praktisch).


Omkadering

Samen in stilte wandelen. Onderweg genieten van de ruisende bladeren, de weidse uitzichten en het ritme van de natuur in het Grotenhoutbos in Gierle. Tijdens een stiltewandeling kun je ervaren hoe het is om tot rust te komen. Wandelen en stil worden, je ziel tot rust laten komen en de dagelijkse hectiek loslaten. En af en toe even stilstaan bij een citaat uit het boek van de Handelingen. Na afloop van de wandeling is er de mogelijkheid om samen ervaringen te delen. Wees van harte welkom om de kracht van het samen in stilte wandelen, de bewustzijnsvragen en de rust te ervaren.
 

Met engelen te zingen

Ik heb de stilte aangetikt,
Ik vroeg haar met weinig woorden of ik binnen rusten mocht,
Want ik was zo moe van het lawaai van alledag;
En de stilte liet me toe.
 
En in de stilte heb ik water horen zingen in de beken;
En langs rotsen floot de wind haar melodie;
En aan de bomen ruisten bladeren hun taal;
En heel de wereld leefde op in een biddend lied.
 
Ik heb het mogen horen
Toen ik daar te rusten zat in die genadetuin van God;
Want ik was zo moe van het lawaai van alledag,
Van het jachtige verkeer, de snelle tred;
Van de chaos, van de herrie, van de haast.
 
Maar dat is voorbij gegaan;
Verzaligd heb ik in Gods stilte zijn stem beluisterd
In het leven om me heen.
Zelfs de allerkleinste kelen trillen klanken naar de wereld;
Alle zielen, zelfs de bloemen zingen langzaamaan naar rust...
 
Het is het wonder van de schepping!
De godgegeven tonen van het leven,
Geheiligd tot een lied, een hemels gezang...
Ballades voor de engelen...
 
Uit de weldaad van Gods stilte ben ik verkwikt teruggekeerd.Praktisch

 • Afspraak om 9.30 uur stipt in de Schoorstraat 46, 2275 Gierle (Lille). Hier is de ingang van het Grotenhoutbos (300 ha). De stiltewandeling start en eindigt hier. Er is een bushalte op een kwartiertje stappen.
 • Zorg voor stevig schoeisel en waterdichte kledij. De wandeling gaat in alle weeromstandigheden door. (Tenzij het bos wordt afgesloten door één of andere storm).
 • Mondmasker (indien toegelaten door de plaatselijke voorzorgsmaatregelen doen we de wandeling zonder mondmasker enop voldoende afstand. een mondmasker zul je wellicht nodig hebben om ter plaatse te geraken)
 • Breng ook een flesje hydro-alcoholische gel (liefst min. 70% alcohol) voor de handen mee om je handen af en toe te ontsmetten (momenteel heel gemakkelijk te verkrijgen in apotheek of de betere buurtwinkel of supermarkt)
 • Wie wil kan na de wandeling zijn zelf meegebrachte picknick samen nuttigen in de natuur.
 • Wie met het openbaar vervoer komt kan best de trein nemen tot aan het station van Tielen (op de lijn : Herentals - Turnhout). Stuur in dit geval een mailtje naar stiltewandeling@openhartbeweging.be en we komen je afhalen aan het station van Tielen.

Inschrijving

Je bent ingeschreven door de overschrijving van 10 euro op de Open Hartrekening (BE93 7340 2416 8567) met de mededeling “Stiltewandeling”. En je sponsort mee onze deename van  Dwars door de Boerenbuiten van de week erop. Het inschrijvingsbedrag mag geen beletsel zijn om deel te nemen.

Verdere info

Via het contactformulier

Locatie:

 • Grotenhoutbos
  Schoorstraat 46
  2275 Gierle

Auteur: 
Paul