Open Hartbeweging

Stiltewandeling in Limburg

Datum: 
zaterdag, 14 november, 2020 - 09:30 t/m 12:00

Update : 8 november 2020

Deze stiltewandeling gaat door Coronaproof, we wandelen individueel en blijven steeds op meer dan 1,5 meter van elkaar. Probeer individueel naar het vertrekpunt te komen, maar als het niet lukt, laat iets weten aan :  stiltewandeling@openhartbeweging.be. We zoeken dan naar een oplossing.

OPGEPAST : DATUM GEWIJZIGD NAAR 14 NOVEMBER 2020 !

Samen in stilte wandelen. Even het hectische leven kunnen loslaten om terug verbinding te maken met je roots: de natuur. Onderweg genieten van de ruisende bladeren, de weidse uitzichten en het ritme van de natuur in het natuurgebied Bolderberg in het Limburgse Heusden -Zolder.

Tijdens de stiltewandeling kun je ervaren hoe het is om tot rust te komen. Wandelen en stil worden, je ziel tot rust laten komen en de dagelijkse hectiek loslaten. En af en toe even stilstaan bij een tekst die tijdens de wandeling wordt gelezen. Gewoon mogen zijn wie je bent, coronaproof , en op weg gaan om je te laten inspireren door de natuur. Ook nu werken we met een Bijbeltekst, waarbij je vrij bent om de woorden al dan niet toe te laten in jezelf. 

Extra : Om wille van de verstrengde Coronamaatregelen kan je vanuit je eigen omgeving in verbondenheid virtueel meestappen op 14 november. Lees hierover meer onderaan dit artikel.

RISKEREND VERTROUWEN

Het thema van de tocht is “Riskerend vertrouwen”. Op het einde van de wandeling is er een uitwisselmoment waarbij we elkaar dankbaar mogen beluisteren, vrijblijvend.
Wij kijken naar jou uit, wie je ook bent en welke mening je ook hebt. Je bent van harte welkom !

Praktisch

 • Onthaal vanaf 9.30 uur (de wandeling start om 10 uur stipt) op de parking van natuurgebied Bolderberg.
  Adres: Kluisstraat, 3550 Heusden-Zolder, een stukje voorbij de Hostellerie Soete-Wey (Kluisstraat 48) zie je de parking. (zie plan hieronder)
 • Deelnameprijs: 10 euro per persoon dat integraal gaat naar de projecten van de Damiaanactie.
  ​Je bent ingeschreven door :
  • overschrijving van 10 euro op rekeningnummer : BE93 7340 2416 8567 van de Open Hartbeweging
  • mededeling “Stiltewandeling”.
 • Het inschrijvingsbedrag mag geen beletsel zijn om deel te nemen.
 • Zorg voor stevig schoeisel en warme en waterdichte kledij. De wandeling gaat in alle weeromstandigheden door.
  Ook meebrengen:
  • mondmasker;
  •  flesje hydro-alcoholische gel (liefst min. 70% alcohol) om de handen af en toe te ontsmetten;
  • plastieken zak om te gaan zitten in de natuur; 
  • papieren zakdoekjes voor de eventuele vuile handen;
  • drinkbus met water.
 • Einde : Rond 12 uur zit de wandeling er op. Gezien de verstrengde Coronamaatregelen gaat iedereen na de wandeling naar huis en is er geen gelegenheid tot gezamenlijke picnic.

Wandel virtueel mee met je smartphone, vanuit jouw thuis of vanuit jouw stukje natuur in je omgeving !

Om wille van de Coronmaatregelen kan iedereen die wil virtueel meestappen vanuit zijn eigen (stille) omgeving. Hoe gaat dit in zijn werk ? Geef je naam door aan de organisatoren (zie hieronder). Deelnemers aan de Stiltewandeling ter plekke weten dan dat jij met mee wandelt virtueel. Vanaf 10.00 uur heb jij je GSM dan bij de hand. Dit geldt ook voor de wandelaars in hun eigen natuurgebiedje. Via je GSM komen er dan beelden van de wandeling binnen met de bijbehorende opdrachten. Gezellig op een plaatsje in de huiskamer of vanuit jouw stukje natuur in de buurt kan je dan meedoen . Op het einde van de wandeling is er een uitwisselmoment met de wandelaars. Ieder mag dan verwoorden wat deze wandeling met haar of hem gedaan heeft. Wie virtueel heeft meegewandeld kan dan een berichtje sturen binnen onze Whatsappgroep en jouw berichtje wordt dan voorgelezen aan de wandelaars met jouw naam erbij. We hopen van harte dat ook wie niet goed te been is of liever in zijn stukje natuur wandelt virtueel met ons zal meewandelen.

Nog vragen ?

Via stiltewandeling@openhartbeweging.be of het contactformulier

Locatie:

 • parking van natuurgebied Bolderberg
  Kluisstraat
  3550 Heusden-Zolder

Buitenactiviteit, Coronaproof ! Gaat tot nader order door.

Vermits dit een buitenactiviteit is, waar we voldoende afstand kunnen houden, gaat deze activiteit tot nader order door, tenzij plaatselijke of provinciale COVID-19 voorzorgsmaatregelen dergelijke activiteit zouden verbieden. Hou daarom de berichtgeving en deze pagina in de gaten voor de laatste update.

PS. Na de wandeling is een picnic voorzien. Elk brengt zijn eigen picinic en eventueel bestek ed mee. Om wille van de voorzorgsmaatregelen zorgen we zelf voor alles en wordt niets uitgewisseld. Breng zeker ook een mondmasker en ontsmettende handgel mee (zie hieronder rubriek praktisch).

Auteur: 
Paul