Open Hartbeweging

Open Hartweekend te Tabor (Tielt)

Datum: 
vrijdag, 20 oktober, 2023 - 19:00 t/m zondag, 22 oktober, 2023 - 16:30

Thema : Voorbij het beeld : Aanzetten om God te bevrijden

Op zaterdag komt Erik Galle in hoogsteigen persoon (*) zijn nieuw boek (dat pas verschijnt op 2/10/2023 !) voorstellen : 'Voorbij het beeld : Aanzetten om God te bevrijden'

Wordt in onze tijd een beeld belangrijker dan de werkelijkheid? In plaats van iemand te vertellen over wat we gezien hebben, sturen we een foto of een filmpje door. Waarom doen we dat? Erik Galle gaat op zoek naar de impact van de beeldcultuur op onze manier van leven. Hij vraagt zich af wat een beeld eigenlijk is en laat zien hoe onmisbaar beelden zijn voor ons als mens.

Dit boek zet daarna bewust nog een stap verder en begeeft zich op weg naar God voorbij het beeld. De God die dan tevoorschijn treedt, is heel verrassend. Hij blijkt een en al toenadering te zijn … en veel meer nog.
(bron : Halewijn uitgeverij)

Op het weekend zal ook de mogelijkheid geboden worden om het boek aan te schaffen.

Moeten we Erik Galle nog voorstellen ? 

Erik Galle is priester-psychotherapeut. Als auteur verkent hij onze cultuur en zoekt daarin wegen om God op een andere manier te ontmoeten.

Verder bevat het weekend uiteraard ook de klassieke ingrediënten : kansen voor ontmoeting en elkaar beluisteren, ontspanning, samen vieren, ...

Praktisch

 • Het weekend gaat door in Huis TABOR : Patersdreef, 8700 Tielt.
  Verdere info over Huis TABOR vind je op de website van het bezinningshuis via deze link.
 • Het Huis is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het Huis Tabor  ligt op 15 min. stappen van het station Tielt. Elk uur stopt de IC-trein Antwerpen - De Panne in het station van Tielt.
 • Je bent welkom vanaf vrijdagavond om 19u om bij te praten (geen avondeten meer voorzien) of zaterdagvoormiddag. Het eigenlijke programma start op zaterdag om 10u.
 • De kostprijs van het weekend wordt later bepaald. Je kan nu al vrijblijvend voorinschrijven op het weekend via het formulier op deze link
  Eens de prijs gekend is, krijg je de betalingsinstructies. Je inschrijving zal pas definitief zijn, na betaling van het bedrag !
  Voor wie het financieel moeilijk heeft, is een korting bespreekbaar.
 • Je kan later inschrijven door het juiste bedrag  te storten op de Open Hartrekening (BE35 7340 1597 8737) met de mededeling “Weekend Huis Tabor" en dag van aankomst (vrijdag of zaterdag). 

Meer info

Locatie : Huis Tabor ​
               Straat en huisnummer : Patersdreef

               Postcode : 8700
               Gemeente : Tielt

Auteur: 
Paul