Open Hartbeweging

Zomerontmoeting te Antwerpen

Datum: 
zaterdag, 20 augustus, 2022 - 12:00 t/m 20:00

Ontspannende Open Hartdag te Antwerpen

Ook de Open Hartbeweging doet het rustig aan in de zomervakantie. Op zaterdag 20 augustus leggen we het accent op elkaar rustig ontmoeten en bijpraten. Toch is het een activiteit met een tikkeltje meer. Dit is het programma…

PROGRAMMA

12.00 u: picknick aan de eerste fietskerk van Vlaanderen (Sint Anna ten Drieën - Hanegraefstraat 1, 2050 Antwerpen Linkeroever)
14.00 u: bezoek aan de kunsttentoonstelling (gratis)

15.00 u: wandeling langs de Schelde
15.30 u: boottocht over de Schelde naar het Steen (gratis)

16.00 u: wandeling door de stad en een terrasje in de brouwerij van de Antwerpse Brouw Compagnie. Ze beschikt over een superruim, zomers gezellig en urban getint terras. Tussen binnenmuren van de brouwerij zelf kan je genieten van een eigen gebrouwen (Seef-) biertje, een heerlijke tapasplank of zelfs een stoofpotje van Nonkel Pater. In je inschrijvingsprijs is één drankje inbegrepen!

En voor wie nog even in Antwerpen wil blijven vertoeven.

's Avonds kan je meedoen met ‘light a candle’ van IJD’ Het is een evenement dat doorgaat in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal waarop iedereen uitgenodigd is. Er worden enkele Taize acclamaties en dan is er de dagafsluiting. Alle mensen die in de omgeving van de kathedraal zijn, zullen een kaarsje krijgen om in de kathedraal aan te steken en zullen uitgenodigd worden om de viering mee te maken.  
Einde rond 21.30 u als het duister is ingetreden.
Een aanrader voor al wie niet te ver meer naar huis moet.

PRAKTISCH

  • Hoe bereik je de Fietskerk - Sint Anna ten Drieën kerk ?

Met de wagen :
Adres : Hanegraefstraat 1, 2050 Antwerpen Linkeroever
Opgelet ! De kerk ligt in de Lage Emissiezone van Antwerpen ! Daarom raden we aan met het openbaar vervoer te komen.

Voor wie uit de richting Gent komt :
Wie met de wagen uit de richting Gent komt en liever niet tot Linkeroever rijdt, kan zijn wagen parkeren aan : Park & Ride Melsele, Krijgsbaan 43, 2070 Zwijndrecht.
Vanaf de P+R neem je de tram (de P+R is het beginpunt van de tramlijn, je kunt dus niet missen van richting !) tot aan de halte 'Frederik van Eeden'. Op het plannetje hieronder zie je verder hoe je te voet naar de Fietskerk stapt

Met het openbaar vervoer :
Vanuit het treinstation Antwerpen-Centraal volg je de pijltjes naar Tram/prémetro. Je kan er elke tram nemen richting Antwerpen Linkeroever of Zwijndrecht. Je stapt af aan de halte 'Frederik van Eeden'. Het is de eerste halte (nog steeds onder de grond !) na de rit onder de Schelde. En daarom makkelijk om te onthouden ! Het is de halte nadat de tram gedurende geruime tijd snelheid en vaart heeft gemaakt om onder de Schelde door te rijden. Vanaf de halte is het nog ongeveer 500 meter naar de fietskerk (zie plannetje).

  • Inschrijven 

Je bent ingeschreven als je 5 euro stort op de Open Hartrekening. (BE35 7340 1597 8737) met de mededeling “dagje Antwerpen - 20 augustus”. In het inschrijvingsgeld is een drankje in de brouwerij inbegrepen. De rest van het inschrijvingsgeld gaat naar het Vluchtelingenhuis van Dirk de Vis msc in Wilsele. Het inschrijvingsbedrag mag geen hinder zijn om deel te nemen.

  • Verdere info

Via : coordinator@openhartbeweging.be

Graag willen we je ontmoeten!
Heel erg welkom!

Auteur: 
Paul